-->

zaterdag 21 april 2012

DJ @ WORK

Het blog word best goed gelezen, zou dit ook een mogelijkheid zijn om aan suggesties te komen?
Kan ik vragen te reageren op een vraag?
Even gegoogeld en blijkt dat het mag en kan....

Er is zo veel muziek geschikt om te arrangeren voor ons trio, maar waar kies je uit?
Iemand suggesties? Zelf zit ik te denken aan een remake van Paradise van Coldplay of iets in die geest...
En als er iemand een suggestie heeft voor een contact bij een bureau of organisator, dan natuurlijk ook heel graag. Of een site waar we iets mee kunnen...

Voorlopig schrijf ik het blog nog.. (John Ditch), maar binnenkort gaan Wally en Peter ook nog af en toe wat schrijven (ze weten het alleen zelf nog niet .. haha).
Zelf ben ik bezig al mijn muziek, loopjes en geluiden weer uit te zoeken, zodat straks alles kant en klaar is als we gaan toeren.

Vandaag dus een extra harddisk gekocht en die opnieuw aan het indelen met de muziek die ik echt nodig heb voor Walter en zorgen dat het goed vindbaar is. Vroeger zocht je als DJ in een krat 12  inches en had je vrij snel gevonden wat je zocht, je zag aan de kleur van de hoes of de foto die er op stond wat je zocht en later met CD werden die kratten gelukkig iets lichter en kleiner, maar je kon nog steeds zoeken op het oog... je wist hoe de hoes er uit zag van een bepaalde plaat.
Met een harddisk is dat even iets anders.
Ik moet nu de titel of de uitvoerende uit mijn hoofd weten om te vinden wat ik zoek.
Je kan natuurlijk door een lijst of map met platen scrollen, maar dan kijk je er toch snel overheen.
Soms werk ik met lijstjes, maakt het iets makkelijker, maar dan moet je weer oppassen dat je niet steeds hetzelfde draait op elk feest.

Op een party of in een club heb je eigenlijk weinig grenzen wat betreft de muziek, ik kan draaien wat ik wil en altijd is mijn keuze een goede gebleken. Op een bruiloft zal dat anders zijn... daar pakken de DJ's toch vaak juist de toppertjes en de bekende platen... zal ik wel even aan moeten wennen.
Heb wel heel wat bruiloften en recepties gedraaid in mijn leven, maar dat ging in een andere stijl dan wat we met Walter van plan zijn.
Hopelijk kan ik lekker veel groovy house draaien, Ibiza beach style... en Jazz..
We'll see!!

GRTZ
John Ditch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten